Müxtəlif etialogiyalı anemiyalar ( qan azlığı), Dəmir çatışmazlığı , Fol turşusu çatışmazlığı , B12 defisitli anemiyalar zamanı istifadə olunur . Qan azlığı səbəbi ilə yaranan baş ağrıları başgicəllənmələr, Hipoksiya zamanı( orqanizmdə oksigen çatışmazlığı) zamanı faydalıdır.
Kətan toxumu unu əla pancake, bulka, pancake, güveç və çörək hazırlayır. Bir az kətan unu məhsula gözəl qəhvəyi rəng və xoş ətir verir və onunla xəmirlər daha uzun müddət saxlanılır və köhnəlmir. Böyük faydası olan böyük miqdarda lif - bədəni toksinlərdən və zərərli komponentlərdən təmizləməyə kömək edir, həzm sistemini normallaşdırmağa kömək edir. Gələcək illərdə sağlam və incə qalmaq istəyirsinizsə, reseptlərinizdə adi buğda ununuzun bir hissəsini kətan toxumu ilə əvəz edin.