İmmun sisteminin zəifləməsi zamanı, İmmuniteti gücləndirmək məqsədi ilə istifadə olunur . Halsızlıq yorğunluq zamanı istifadə olunur. Herpes infeksiyaları zamanı istifadə olunur. Virus infeksiyaları zamanı (qrip bronxit pnevmaniya və s..) istifadə olunur .
Güclü antibakterial və iltihab əleyhinə təsir göstərir.Yuxarı tənəffüs yolları,ağciyər və bronxların iltihabı xəstəliklərində ,mədə-bağırsaq problemlərində və irinli yaralarda effektivdir.
Glutensizdir. Tərkibində maqnezium, fosfor və mis çoxdur, bu da ürək-damar və sümük sistemlərinin sağlamlığını qorumağa kömək edir. Karabuğday unu flavonoidlərlə olduqca zəngindir. Flavonoidlər güclü antioksidan və antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir və kapilyarların və damar divarlarının sağlamlığını qoruyur. Asanlıqla həzm olunan bitki zülalının əla mənbəyidir. Yüksək lif tərkibi, demək olar ki, bütün B vitaminlərinin olması, toksinlərin xaric edilməsi, qan şəkəri və xolesterol səviyyəsinə nəzarət - bunlar hamısı yaşıl qarabaşaq ununun faydalı xüsusiyyətləri deyil
Həzmi proseslərin yaxşılaşdırılması üçün, Maddələr mübadiləsinin sürətlənməsi üçün, Köp Meteorizm , Dispeptik əlamətlər qarın nahiyəsində ağrılar , Mədəaltı vəzinin ilthabi infeksion xəstəlikləri zamanı istifadə olunur.